top of page
Ihmiskaupan kasvot

Ihmiskaupan kasvot

Pia Rendic, 2015

Kuvaus

Pia Rendicin teos Ihmiskaupan kasvot rikkoo seksiperäisen ihmiskaupan ympärillä olevan hiljaisuuden ja kertoo totuuden myös niiden naisten äänellä, jotka ovat joutuneet sellaisen uhreiksi. Kirja johdattaa lukijansa ihmiskaupan maailmaan Euroopan ja erityisesti Kyproksen alueella.

Kaikki näkemäni ja kokemani on saanut minut tajuamaan, että ihmiskauppa on asia, jonka suuruutta, laajuutta ja helvetillisyyttä moni ihminen ei halua ajatella. Kuitenkin ainoa keino “pakottaa” ihmiset toimimaan on kertoa totuus ihmiskaupasta. Gary Haugen on todennut, että kaikissa historian suurissa häpeällisissä tapahtumissa on taustalla kertomatta jätetty totuus ja nimeämättä jätetty paha. Suurin vihollinen taistelussamme sortamisen ja vääryyden lopettamiseksi on aina salakavala, hienotunteinen hiljaisuus.

ESITTELY

Ihmiskaupan Kasvot (2015) lähti liikkeelle tekemästäni ihmiskaupan vastaisesta työstä Kyproksella. Olen perustanut Kyprokselle puolivälintalon ja Room of Hope päiväkeskuksen ihmiskaupan uhreille. Tekemäni työ ihmiskaupasta selviytyneiden naisten parissa, heidän kärsimyksensä, traumansa ja pitkä tiensä toipumiseen pakottivat minut nostamaan asian esiin ja julkiseen keskusteluun. Perustamani ja johtamani yhdistyksen, Vapauta Uhri ry:n kautta olen myös kouluttanut ja konsultoinut viranomaisia, sosiaali-ja terveydenhoitoalan henkilökuntaa, yksityisen sektorin toimijoita ja seurakuntien vastuunkantajia erityisesti ihmiskauppaan, prostituutioon ja pornografiaan liittyen.

bottom of page